Eten van een Lekkere Tafel

maandag 30 september 2013

Appelboom

Sinds de geboorte van onze dochter Lieve heeft zei een adoptieboom van Bionext!
Lieve heeft deze boom gekregen van haar peettante Hanneke. Elk jaar hopen wij dat er weer heerlijke appels kunnen plukken.

Afgelopen zondag was het weer zover! De appelboom had ongelofelijk veel appels.
Deze week heb ik er alvast heerlijke appelmoes van gemaakt. Dat gaat smullen worden aankomende maanden. :-)




zaterdag 28 september 2013

PROEFLOKAAL

Toen ik de Gaarkeuken voor het eerst zag op Fort Isabella dacht ik hier kan ik ook een super leuk Proeflokaal voor Eten van een Lekkere Tafel in maken. Het was zeker een uitdaging maar ik ben erg gelukkig met het resultaat.

Het proeflokaal is zeer geschikt voor kleine groepen (vrienden) (min 10 max 16) die graag een High Tea/Wine of lunch willen benuttigen. Maar ik ga het natuurlijk ook gebruiken voor mijn Zoete en hartige Verwentafel proeverijen.

Kortom wil je iets anders dan anders op een prachtige lokatie neem contact met mij op en dan kunnen we het zeker bespreken.













maandag 9 september 2013

Verjaardags-Pensioenfeestje Najla

Tof was het een aantal weken geleden een mooi feestje te organiseren voor KLM stewardess die met pensioen ging. Maar ook nog eens 60 jaar werd! Het was een prachtige dag voor Najla en haar gasten. De sfeervolle foto's spreken voor zich en zijn gemaakt door Isabel van Soulmates Images.











zondag 8 september 2013

Home Made Hartige Taart!

Hartige Taart (Rode Ui)


De laatste tijd krijg ik wat meer vragen over hoe ik toch die lekkere Hartige taarten maak!
Hierbij het basisrecept van 1 van mijn favoriete Hartige Taarten.

Hartige Taart met gruyere en rode ui (6/8personen)

75 gram + el boter
150 gram bloem
6 eieren
zout en peper
aantal takjes rozemarijn
4 rode uien
1/2 el bruine bastaardsuiker
3 el balsamico
200 gram gruyere
200 ml slagroom

1. Doe de boter, bloem, 1 ei en een snuf zout in een kom en kneed het door elkaar. Maak er een bal van en laat het afgedekt minstens 1 uur rusten in de koelkast.

2. Rol het deeg uit en doe het in een bakvorm en leg een stukje bakpapier op de deegbodem en verdeel bakbonen over de bodem en zet de bakvorm in de oven op ongeveer 200 graden 10 min.

3. Fruit de uien en doe er wat bastaardsuiker over en laat het even karamalliseren. Blus het even af met balsamico. Meng er wat rozemarijn blaadjes, zout en Peper door.

4. Neem de bodem uit de oven. Klop 5 eieren los met de slagroom en de gruyere. Verdeel het mengsel over de deegbodem en bak de Hartige Taart 30 min op 200 graden.

Smakelijke groeten,